Simone Kukenheim, wethouder van diversiteit, opende de avond en de presentatie lag in handen van Margriet van der Linden. Van der Linden ontving zelf eerder dit jaar nog de Ellie Lust award tijdens de eerste editie van de Rainbow Awards in Pathé Tuschinski, vanwege haar voorbeeldrol voor vrouwen die van vrouwen houden.

De awards werden uitgereikt aan de hand van de vier pijlers van het magazine: People, Culture, Fashion en Travel. ‘Juist in deze tijd is het noodzakelijk om personen die kleur geven aan onze maatschappij en mensen die in voor- en tegenspoed durven te innoveren, erkenning te geven', aldus hoofdredacteur Edwin Reinerie.

Presentator Margriet van der LindenAnd the winners are…
De People Award ging postuum naar Joep Lange, vanwege zijn inzet voor een wereld zonder hiv en aids. Lange deed onderzoek naar een medicijn tegen hiv en maakte zich sterk voor het beschikbaar stellen van hiv-medicatie in ontwikkelingslanden. Hij was een van de inzittenden van vlucht MH17, die eerder dit jaar neerstortte.

De Culture Award ging naar Joop van den Ende, de Fashion Award naar modeontwerper Jan Taminiau en de Travel Award naar correspondent/programmamaker Jelle Brandt Corstius. Naast de Winq Awards reikte Workplace Pride (een non-profit stichting die zich inzet voor diversiteit op de werkvloer) Leadership Awards uit aan bedrijven en organisaties die diversiteit hoog in het vaandel dragen.

Nachttempel
Volgende week viert Winq zijn jubileum voor het grote publiek met het feest De Nachttempel in het Amsterdamse Felix Meritis. Kaarten zijn nog beschikbaar.