#1: Death Becomes Her
Deze campy horrorcomedy stamt alweer uit 1992. Destijds won-ie een Oscar voor de prachtige visuele effecten, die de tand des tijds overigens prima doorstaan hebben. We volgen rivalen Meryl Streep (!) en Goldie Hawn die letterlijk over lijken gaan om hun jeugdige looks te behouden. 😍

#2: Hellbent
Deze film werd aangeprezen als ‘the first gay slasher film’. De film heeft letterlijk en figuurlijk niet veel om het lijf, maar dat maakt niet zoveel uit. Het verhaal volgt vier homoseksuele vrienden die vooral proberen hun Halloweenavondje te overleven. Ze zijn namelijk op de vlucht voor een maniak met een sikkel die het gemunt lijkt te hebben op de homo’s van West Hollywood.

#3: Psycho
Waarschijnlijk is dit Alfred Hitchcocks meest bekende werk (die met die steekscène in de douche). Homoseksuele acteur Anthony Perkins speelt Norman Bates, een jongen met een lekker Oedipuscomplexje die zo goed en kwaad als het gaat een verlaten motel probeert te runnen, terwijl zijn seniele moeder hem langzaam maar zeker helemaal gek maakt.

#4: The Covenant
The Covenant is een soort Abercrombie & Fitch goes horror met onder andere modellen Taylor Kitsch, Sebastian Stan en Chace Crawford. Het verhaal volgt vier tienerjongens die magische krachten hebben geërfd van hun voorouders. Niet alle jongens blijken echter even verantwoordelijk om te kunnen springen met deze gaven…

#5: Hocus Pocus
Echt eng wordt het niet, het is immers een disney-comedy, maar deze prachtfilm schreeuwt Halloween. Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy spelen het fijnste heksentrio dat we tot op heden op het witte doek hebben gezien.

If all else fails, kun je altijd nog Maria Carey’s Glitter in je dvd-speler proppen. Als dat je niet de stuipen op het lijf jaagt, dan weten wij het ook niet meer.

Happy Halloween! 👹