Het beleid zal op meerdere vlakken worden aangepast. Dat schrijft Alex Schultz, hoofd groei bij Facebook, in reactie op een open brief van een aantal organisaties, waaronder Human Rights Watch. In de eerste plaats wordt het mogelijk voor Facebookleden om aan te geven waarom ze voor een bepaalde naam hebben gekozen. Daarnaast moeten mensen die iemand rapporteren bij moderators met meer onderbouwing komen. 'Met meer informatie zullen onze Community Operators de situatie beter kunnen inschatten', legt Schultz uit. In het verleden gaven internetpesters volgens hem bijvoorbeeld accounts van transgender personen om hen publiekelijk belachelijk te maken. Daarnaast werden ze vaak onterecht gerapporteerd.

Het wordt ook simpeler gemaakt om weer bij je account te kunnen als je geblokkeerd bent vanwege het gebruik van een alternatieve naam.

Authentiek
In zijn brief schrijft Schultz dat hij tijdens de gaypride van San Francisco naar veel feedback heeft geluisterd. 'Ik heb gehoord dat onze gebruiksvoorwaarden het voor sommige mensen onmogelijk maakten om hun "authentieke zelf" te zijn op Facebook. We begrijpen ook de problemen waar veel transgenders tegenaan lopen wanneer zij hun naam willen veranderen. Daarom voeren we nu deze aanpassingen door.'

De naamregels worden niet volledig geschrapt. Volgens Schultz is het zoeken naar een balans: 'We zoeken naar een middenweg waarbij pesten wordt verminderd, maar die mensen wel de mogelijkheid geeft zichzelf te zijn op Facebook.' De wijzigingen gaan naar verwachting in vanaf medio december. 

Bron: Gay Star News