Anti-Famous
Sia kiest er sinds een paar jaar bewust voor om niet meer met haar gezicht in de spotlight te staan. 'Als iedereen die niet beroemd is eens zou weten hoe het is om een bekendheid te zijn, dan zouden ze er niets vanaf willen weten', schreef Sia in haar manifest 'My Anti-Fame Manifesto', dat ze opstelde in 2013. 'Ik wil niet beroemd zijn, of herkenbaar', vertelde ze in een interview met Nightline in 2014. 'Ik wil niet bekritiseerd worden om hoe ik eruitzie op het internet. Ik schrijf al enkele jaren nummers voor popsterren. Ik ben vrienden met velen van hen en zie hoe hun levens eruitzien. Dat is niet iets waar ik naar streef.'

In plaats van zelf in haar clips te verschijnen, kiest Sia de laatste jaren daarom voor andere bekenheden en kindersterretjes die ze voorziet van een Sia-esque pruikje. Voor de clips van haar vorige album werkte ze meermaals met de lenige Maddie Ziegler (bekend van realityserie Dance Moms). Voor 'Alive' heeft ze karate-wonderkind Mahiro Takano gestrikt.

Wel of niet met haar gezicht in beeld, ons maakt het niet zoveel uit. Als ze maar dit soort heerlijke nummers blijft produceren voor zichzelf en haar vrienden. This Is Acting verschijnt op 29 januari 2016.