© Nick van OrmondtKarin Bloemen

Een theatrale dame die zich maar al te vaak belangeloos inzet voor de rechten van anderen. Afgelopen jaar verleende ze daarbij onder andere haar medewerking aan de eerste editie van de Rainbow Awards en dragcompetitie Superball.Anita Meyer

Ze is al meermaals genomineerd, maar is er nog nooit met deze titel vandoor gegaan. Deze beauty uit Blaricum kennen we natuurlijk van ‘Why Tell Me Why’, meermaals de nummer 1 in de Homo top 100. Ook is ze een graag geziene gast op o.a. Amsterdam Gay Pride en  Roze Maandag.

Angela Groothuizen

Moederlijk instinct stroomt door haar aderen. Dat is te merken in alles wat deze ex-Dolly Dot doet. Deze vrouw gebruikte meermaals haar positie als BN'er om de rechten van anderen te verbeteren. Een krachtige dame die geen blad voor de mond neemt! 

© Nick van OrmondtBrigitte Kaandorp 

Deze goudeerlijke grappenmaakster presenteerde in 2008 al een keer Mister Gay Netherlands en praatte Roze Zaterdag aan elkaar toen het festival in Haarlem plaatsvond. Als er één vrouw is die met een flinke dosis humor invulling kan geven aan deze titel, dan is het Brigitte wel.


Tineke Schouten

Nou, oké. Misschien zijn het er twee. Mevrouw Schouten trekt met iedere voorstelling steevast een flink aantal mannen die van mannen houden. Het motto van haar nieuwe show: niet zeuren, gewoon dóén. Met die instelling kunnen wij wel wat!


Claudia de Breij

Deze vrouw houdt zelf van vrouwen, maar staat ook haar mannetje als het om homorechten gaat. Zo riep ze minister Bussemaker in 2013 nog flink op het matje in een column over de barre rechten van Russische homo's.


Marijke Helwegen

Dit levende kunstwerkje heeft al meermaals aangegeven oor te hebben naar de titel. We verwachten dan ook dat mevrouw Helwegen maar al te graag haar mond open zal trekken als de rechten van Nederlanse homo's in het geding dreigen te komen.


Ruth Jacott

Begin dit jaar gaf ze een knaller van een show tijdens True Colors, het jaarlijkse benefietfeest van COC Nederland. Met 'Vrede' vertegenwoordigde ze Nederland in 1993 tijdens Eurovisie. Doet deze vrouw jouw ‘Hartslag’ sneller kloppen’?


Justine Pelmelay

In 1988 vertegenwoordigde ze Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival en dat leverde haar een hoop roze fans op. Sindsdien is Justine nog altijd te zien op menig roze festival. Afgelopen Amsterdam Gay Pride trad ze bijvoorbeeld op tijdens de Gay.nl Pride Party.Loretta Schrijver

Koffie, koffie, tijd. Deze vrouw bezorgt je alweer vijf jaar een glimlach in de morgen met het gezelligste praatprogramma van Nederland. Loretta zou de titel dragen met een zekere mate van beschaafdheid.


Wie verdient volgens jou een plekje in de top 3? Laat het ons weten via de poll links onderin op de site (rechts onderin wanneer je niet bent ingelogd).