Johans werk ondergaat al een aantal jaren een persoonlijk proces. 'Mijn werk wordt steeds meer thematisch. Verlating, bevrijding, angst, durf, wantrouwen, et cetera, liggen verborgen in de beelden van veelal naakte mannen, bedekt door de uiterlijke schoonheid. Ik voel dat ik in een omslagperiode zit waarin ik wat losser werk ga maken, waarin ik minder wegstop en juist expliciet maak.' Dat betekent ook dat hij steeds meer gaat afstappen van een glossy finish; prachtige mannen, gelikte nabewerking en nette belichting laat hij steeds meer gaan. 'Dat is verborgen angst waar ik doorheen kan breken. Ik hoop dat dat lukt.'

'Ik heb heel lang naar Erwin Olaf gekeken en doe dat nog steeds graag. Maar dat is dus erg glossy. Qua licht kijk ik graag naar 17de eeuwse meesterwerken. Voor gevoel naar het impressionisme, maar ook de surrealistische werken van Salvador Dali en het absurdistische van Man Ray en andere jaren 30 meesters vind ik steeds interessanter worden. Zoals ik al zei: het mag wat minder netjes.' In de komende jaren hoopt Johan vooral nog meer sensueel werk te mogen maken met mannen, en − steeds vaker − ook met vrouwen. 'Dat sensuele en erotische gevoel blijft me toch het meest trekken. En wie weet maak ik ook eens een uitstapje naar hele brave portretjes van lelijke mensen.' Meer van Johans werk staat op zijn website en  het meer juicy werk  op zijn Tumblr. Onlangs kwam er een scheurkalender 'Your Daily Male' uit met onder andere zijn werk.

In 'Uit de kunst' zetten we bijzondere kunstenaars in de spotlight. Ben jij een getalenteerd fotograaf, beeldhouwer, tekenaar, schilder of bijvoorbeeld breier? Laat het ons weten via redactie@winq.nl.