Cocktail brengt LHBT-asielzoekers in contact met Nederlandse LHBT’s. Door sociale activiteiten te organiseren probeert het project het sociale isolement te doorbreken waar velen van de asielzoekers in terecht komen wanneer ze naar Nederland komen. Het project ontving juni dit jaar nog een nominatie voor Beste LHBT-initiatief tijdens de eerste editie van de Rainbow Awards

Takenpakket
Als maatje onderneem je met zekere regelmaat sociale activiteiten met een LHBT-asielzoeker. Je biedt hem of haar een luisterend oor, drinkt een kop koffie, maakt samen een wandeling of gaat de stad in. 

Er wordt gezocht naar maatjes die minimaal 4 uur per maand vrij kunnen maken en die zich willen binden aan het project voor een langere tijd, van enkele maanden tot twee jaar. COC zoekt voor het project sociaalvaardige, integere mensen die Engels en/of een andere tweede taal spreken. 

Je kunt je opgeven voor het project door een e-mail te sturen naar asiel@coc.nl onder vermelding van je naam en woonplaats. Als je een organisatorische rol wilt spelen – in sommige regio’s moet het project nog worden uitgerold – vermeld dat dan in je mail. 

Meer informatie over het project vind je hier.