Oriented
12.00 uur, Pathé De Munt, zaal 11
Met nagesprek met regisseur Jake Witzenfeld.

Drie homoseksuele Palestijnse vrienden in Tel Aviv onderzoeken hun nationale en seksuele identiteit. De drie jongens voelen zich met elkaar verbonden door hun anders zijn: als gays in een Arabische familie én als Palestijnen op Israëlisch grondgebied.

Call Me Mariana
14.15 uur, Pathé De Munt, zaal 11
Na de vertoning volgt een gesprek met de regisseur en diverse gasten. 

Als veertigjarige vrouw wordt Marianna opnieuw geboren; eerder ging deze Poolse namelijk door het leven als man, zoon, echtgenoot en vader. Om definitief vrouw te mogen worden, moest ze haar ouders, die haar keuze niet accepteerden, voor het gerecht slepen. 

A Sinner in Mecca
16.30 uur, Pathé De Munt, zaal 11
Na de vertoning spreekt journalist Hassnae Bouazza met regisseur Parvez Sharma over zijn bedevaart naar Mekka.

Filmmaker Parvez Sharma is belijdend moslim en homo. Om aan zijn religieuze plicht te voldoen, gaat hij op hadj naar Mekka in Saoedi-Arabië: een van de meest repressieve landen ter wereld, waar homoseksuelen zweepslagen of de doodstraf kunnen krijgen.

Chemsex
19.00 uur, Pathé De Munt, zaal 11
Na de vertoning spreekt Marc Hinfelaar met de regisseurs en diverse gasten.

Een diepgravende duik in de hippe Londense gayscene, waar het gebruik van synthetische drugs op seksfeesten een alarmerende stijging in hiv-infecties en drugsverslaving veroorzaakt. Eenentwintig mannen (waarvan vijf anoniem) delen hun persoonlijke ervaringen. 

Tig
22.00 uur, Pathé De Munt, zaal 11
Met inleiding en nagesprek met regisseur Ashley York. 

Stand-upcomedian Mathilde “Tig” Notaro is een jongensachtige verschijning met een onweerstaanbaar gevoel voor humor. Ze werd van de ene op de andere dag beroemd na een show waarin ze het had over haar borstkanker. 

Meer over de Queer Day van het IDFA lees je hier.