Onderstaande post ging binnen no-time viral. Meer dan 50.000 mensen hebben hem inmiddels gedeeld.

Afgewezen voor stage i.v.m mijn seksuele geaardheidHet is alweer bijna 2016, het jaar waarin ik op stage ga. In...

Posted by Bas van der Meer on Wednesday, November 18, 2015

Het ging om een stage bij het christelijke bedrijf A. Th. De Boer, een groothandel voor de agrarische sector. ‘Ze keken niet naar wie ik ben, maar naar wát ik ben’, aldus Bas tegen het AD. Hij vertelt eigenlijk al zo goed als aangenomen te zijn geweest, totdat het bedrijf op zijn Facebookprofiel zag dat hij een vriend heeft.

‘Wij zijn een Christelijk bedrijf en voor ons is dit een punt waar we ons niet mee verenigen mogen’, schrijft de organisatie volgens het AD in hun e-mail aan Van der Meer. ‘Daar God dit uitleven van je seksuele geaardheid nergens in zijn Woord goedkeurt, maar wel afkeurt, en voor ons zijn Woord als richtsnoer geldt, kunnen we je (daar ik Hem meer gehoorzaam dan zijn mensen) niet aannemen.’

Aanklacht
‘Ik was verdrietig en boos tegelijk’, vertelt Bas aan het AD. Hij gaat aangifte doen tegen het bedrijf en overweegt zelfs een klacht in te dienen bij het College voor de Rechten van de Mens.

Hendrik de Boer, eigenaar van het bedrijf in kwestie, heeft aangegeven niet op het incident te willen reageren, maar het wel ‘triest’ en ‘laag’ te vinden dat deze situatie nu zo groot in de media is beland. 

Bron: AD / Omslagbeeld: Facebook Bas van der Meer