De top 10
Afgelopen maand lieten jullie in groten getale je stem achter in onze poll. De lijst van 10 vrouwelijke BN’ers waarop gestemd kon worden bestond uit Angela Groothuizen, Anita Meyer, Brigitte Kaandorp, Claudia de Breij, Justine Pelmelay, Karin Bloemen, Loretta Schrijver, Marijke Helwegen, Ruth Jacott en Tineke Schouten.

De strijd om de titel gaat nu tussen Loretta Schrijver en Karin Bloemen, zij ontvingen van jullie de meeste stemmen. Op hen kan opnieuw worden gestemd t/m dinsdag 8 december. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Koffietijd op woensdag 9 december (10.00 - 11.00 uur op RTL 4).

Patty Brard
De huidige Homomoeder is Patty Brard. Ze ontving de titel vorig jaar tijdens een uitzending van Koffietijd en liet daarmee o.a. Ilse DeLange en Anita Meyer achter zich. ‘Ik zal me er keihard voor maken’, liet de Shownieuws-presentatrice weten.

Eretitel
‘De titel is in de eerste plaats een eretitel’, aldus Frederik van den Bosch, directeur van Gay.nl. ‘Daarnaast is de Homomoeder echter ook een ambassadeur voor de homogemeenschap. Er wordt gezocht naar een dame die niet aarzelt haar mond open te trekken als de rechten en veiligheid van Nederlandse homo’s in het geding dreigen te komen.’

Manfred
De verkiezing werd ooit gestart door wijlen Manfred Langer (oprichter van beroemde Amsterdamse discotheek iT). Vele vrouwen hebben de titel inmiddels eervol gedragen. Onder andere de Zangeres Zonder Naam, Imca Marina, Nelly Frijda, Willeke Alberti, Patricia Paay, Linda de Mol en Daphne Bunskoek zijn ooit tot ‘homomoeder’ benoemd.

Wie verdient volgens jou de titel? Breng nu je stem uit via de poll rechtsonder op de site (of linksonder als je bent ingelogd).

Foto Karin: Nick van Ormondt / Foto Loretta: RTL