Burgemeester Manon Pelzer en wethouder Lia Roefs van de gemeente Bergen brachten gistermiddag een bezoek aan Udo en Ingo, het homostel dat het restaurant runt. Tijdens het huisbezoek overhandigde de burgemeester de eigenaren een brief van de Politie Venray-Gennep waarin wordt bevestigd dat er in de bestaande aangifte een wijziging heeft plaatsgevonden. Artikel 137c (discriminatie) is toegevoegd aan de aangifte. 

Onduidelijke motieven
In eerste instantie weigerde de politie het artikel toe te voegen aan de aangifte, omdat de motieven van de dader(s) niet duidelijk zouden zijn. Onder andere Stichting Roze Limburg was zeer ontstemd over dit besluit en startte zelfs een petitie waarin opgeroepen werd de aangifte te wijzigen. Met de petitie riepen ze tevens de burgemeester op openlijk haar afschuw uit te spreken over het voorval. 'Het aanbrengen van de termen 'gay', 'homobar', 'gaybar' en het tekenen van piemels op de muren van het restaurant zijn wel degelijk gericht tegen de geaardheid van de eigenaren en tegen homoseksuelen in het algemeen.'

Overzicht
Stichting Roze Limburg geeft aan het belangrijk te vinden dat homogerelateerde delicten als zodanig in de aangifte worden opgenomen, om zo een beter zicht te krijgen op de werkelijke omvang van homodiscriminatie anti-homogeweld in Nederland.

Hieronder de brief van de Politie Venray-Gennep.

Bron: Pink Pearls Amsterdam