De Amsterdammer heeft drie homo's gedrogeerd en bestolen. Van nog eens acht mannen heeft hij de pinpas en pincode ontfutseld, zonder ze te bedwelmen. De dader zocht bewust naar kwetsbare mannen die via een datingwebsite op zoek waren naar een vriend. Een slachtoffer vertelt dat hij zijn pinpas ineens miste, nadat hij na een paar afspraakjes thuis bij de 43-jarige man was geweest. Een bedrag van 35.000 euro was verdwenen van zijn bankrekening. 'Op de bewakingsbeelden was te zien dat hij over mijn schouder meekeek om mijn pincode af te lezen.' Volgens het Openbaar Ministerie was de man net 'een roofdier op zoek naar zijn prooi'.

Drie mannen werden overtuigd om het medicijn scopolamine in te nemen, een middel tegen reisziekte. Eén slachtoffer overleed na het toedienen van de drug. Het OM zegt dat als het middel niet was gebruikt, de man nog had geleefd. De Amsterdammer werd echter vrijgesproken van dood door schuld, omdat het scenario van de pathaloog-anatoom niet honderd procent bewezen is volgens de rechtbank. De advocaat van de veroordeelde man zegt dat de drug ook vrijwillig kan zijn genomen, omdat het een lustobwekkende drug is. Hierdoor is de uiteindelijke straf flink lager dan de geëiste straf.

Een 36-jarige handlanger uit Bussum is veroordeeld tot drie jaar cel. Hij hielp de Amsterdamse dief af en toe door te zorgen voor een cameraatje bij een pinautomaat. Ook verzorgde hij de pintransacties terwijl de hoofddader bij zijn slachtoffers bleef. Volgens RTL Nieuws werden in het huis van de man daarbij 50.000 xtc-pillen gevonden.

Bron: RTL Nieuws