Vanuit mijn bezemkast ging op zoek naar een echt huis. Dat gaat makkelijker als je eenmaal in Amsterdam woont, ik hoefde niet eens mijn Facebooknaam te veranderen in 'Yori zoekt huis in Amsterdam'. Ik vond een appartement in de Pijp, de buurt met hippe baardentrimsalons, suikervrije soja lattes en aanverwante aanstellerij.

'Bij deze verhuizing kan ik goed zien hoe ik veranderd ben de afgelopen twee jaar'

Na twee jaar heb ik afgelopen weekend mijn inboedel opnieuw ingepakt. Dit keer ben ik verkast naar een droomhuis op de grachtengordel. Bij het inpakken komen natuurlijk bij sommige spullen weer herinneringen terug. Een fles rum van mijn allereerste vriendje, vaasjes die ik gekregen had en die superlelijk zijn (maar ja, ze kwamen van een leuke jongen, dus ze mochten niet weg...). Het hele zootje is meeverhuisd naar mijn nieuwe hoofdkwartier. Ik ben al redelijk ervaren in verhuizen. Dikke tip: stop nooit je gereedschap onderin een doos. En ja, je zult altijd spullen kwijtraken bij een verhuizing. In dit geval één sportschoen, die ik uiteindelijk in doos 11 alsnog tegenkwam. Ik had echter al een nieuw paar gekocht en heb dus nu een setje over, maat 43, wil jij ze hebben?

Bij deze voorlopig laatste verhuizing kan ik goed zien hoe ik veranderd ben de afgelopen twee jaar. Minder feestjes, minder alcohol en ik ben een stuk tevredener over mezelf. Vroeger ging ik nogal veel shoppen als ik niet goed in mijn vel zat, even de winkels in en uit hielp me vaak enorm tijdens zware periodes. Happy shopping, noemde ik dat altijd. Aan de hoeveelheid kleren die ik heb meeverhuisd te zien, gaat het een stuk beter met me dan twee jaar terug. Ik had slechts drie verhuisdozen nodig voor mijn complete collectie.  

'Als ik ooit ga samenwonen, dan mag hij verhuizen'

De komende tijd wordt erg spannend. Ik woon nu in een van de mooiste steden van het land, op de duurste vierkante kilometer die er is, maar de vraag is of ik het allemaal nog wel kan betalen over een half jaar. Ik heb ontslag genomen van mijn werk en begin eindelijk voor mezelf, ik ga ondernemen. Een eigen bedrijf, een nieuw huis en een nieuwe buurt. O, en en op Grindr allemaal frisse gezichten, waaronder misschien wel mijn nieuwe liefde binnenkort?

Ik zie mezelf hier wel zitten op de bank met een leuke jongen. Lekker naar buiten turen over de grachten. Misschien word ik binnenkort wel net zo op slag verliefd op een leuke man als op dit huis. En mocht het dan ooit tot samenwonen komen, dan mag hij verhuizen. Ik weet het adres al, mijn adres. You're welcome!

P.S. Ja, er is binnenkort een housewarming! Ben je tussen de 24 en 36, spontaan, vrolijk, ondernemend (gespierd, lekker) en val je op domme blondjes? Meld je aan via mijn profiel ;-).

Yori Bonnema (1986) heeft een webshop met horloges en armbanden voor mannen. Daarnaast werkt hij aan zijn eerste roman. Zijn eigen website vind je hier. (Foto: Joep van Aart)