Dubbele reiniging
De meeste mensen blijken volgens onderzoek slechts 20 seconden te besteden aan het reinigen van hun gezicht. Omdat een grondige gezichtsreiniging van groot belang is voor het behoud van een gezonde huid, is het aanbevolen om hier iets meer tijd voor uit te trekken. Sterker nog: een dubbele reiniging is geen slecht idee. De eerste reiniging zorgt voor het verwijderen van oppervlakkig vuil van de huid (zoals overtollig talg en eventuele make-upresten). Met de tweede reiniging verwijder je overige vuilresten en conditioneer je je huid.

Eerste ronde
Het beste gebruik je voor de eerste reiniging een cleanser op oliebasis. Het gezegde ‘soort zoekt soort’ is namelijk van toepassing. Een cleanser op oliebasis reinigt alleen het vuil dat in olie oplosbaar is (zoals UV-filters en foundation) en een cleanser op waterbasis reinigt alleen het vuil dat in water oplosbaar is.

Tweede ronde
Voor ronde twee kun je het best kiezen voor een zeepvrije, schuimende cleanser om het resterende, in water oplosbare vuil, te verwijderen de huid te conditioneren.
Herhaal dit ritueeltje ’s ochtends (in een nacht slapen produceer je een hoop talg) en ’s avonds, dan verschijn je deze kerst bij de (schoon)familie met een piekfijn huidje.

Kans maken op een huidreinigingspakket van Dermalogica? We hebben er twee in de aanbieding. Stuur snel een mailtje naar win@gay.nl o.v.v. ‘Dermalogica’ en vergeet niet je naam, profielnaam en adresgegevens te vermelden.