'Flikkers geef ik geen hand'
In het nummer 'Eenmans' doet Ismael Houllich, bekend als rapper Ismo, onder meer de uitspraken: 'Ik haat die focking Joden nog veel meer dan de nazi's' en 'flikkers geef ik geen hand'. Hij moest zich daarvoor voor de rechter verdedigen. De opmerking over Joden vond de rechter wel 'op zichzelf wel beledigend van aard', maar het valt onder het recht van vrijheid van meningsuiting omdat het werd gedaan in het kader van 'artistieke expressie'. Over de uitlating over 'flikkers' oordeelde de rechtbank dat het 'uit de tekst niet duidelijk was of het over homo's ging' en bovendien was het niet beledigend.

Vrijbrief voor discriminatie
Het Centrum voor Informatie en Documentatie Israel (CIDI) en COC Nederland vonden het vonnis van 8 december 'verontrustend'. Ze menen dat hiermee een vrijbrief wordt gegeven voor discriminerende uitspraken als die maar in de vorm van een rap worden gedaan. '"Boos zijn" mag geen excuus zijn voor het kwetsen van Joden en homo's die niet te maken hebben met de woede van Ismo', schrijft COC Nederland. Beide organisaties riepen meteen na het vonnis het OM op om in hoger beroep te gaan tegen de vrijspraak. 

Balans
Na de vrijsprak zei CIDI-directer Luden tegen BN De Stem: 'Wij voelen ons enorm bedreigd. Dan kun je alles wel tot kunstvorm verheffen en zeggen dat het dan niet strafbaar is. Er moet een balans zijn tussen wat je kunt zeggen en in hoeverre dat voor anderen acceptabel is. Die balans is er nu niet en dat vinden wij een kwalijke zaak.' Het CICI en COC Nederland wezen er toen ook op dat de videoclip al 4.7 miljoen keer was bekeken en dat de vele reacties in de maatschappij aantoonden dat de uitspraken wel degelijk 'onnodig grievend' zijn. 

Instemming
COC Nederland heeft met 'instemming' kennis genomen van het besluit van het OM om in hoger beroep te gaan.