Tip 1: Autocorrect is je beste vriend
Het maken van taalfouten is de grootste afknapper bij online dating. Mannen die twee of meer taalfouten in hun profieltekst zetten, krijgen maar liefst 14 procent minder reacties op hun profiel dan mannen die een foutloze tekst typen. Houd je Groene Boekje dus in de buurt.

Tip 2: Met alleen een selfie kom je er niet
Heb je geen zin om veel te schrijven en ben je geen taalwonder, geef dan gewoon je leukste Instagram- en/of Facebookfoto’s weer op je datingprofiel. Eén beeld zegt vaak immers meer dan duizend woorden. 9 van de 10 singles geeft wel aan dat een ideaal datingprofiel een combinatie moet zijn van selfies, hobby's en overige interesses. Een klein beetje begeleidend schrijven kan dus geen kwaad.

Tip 3: Don't be a Narcissus
Genoeg over mij, wat vind jij van mij? De hele avond over jezelf praten is een harde no-go. De kans is groot dat je overkomt als een zelfingenomen douchebag. Het gaat overigens ook niet werken als je de hele avond vragen gaat stellen. Een date is geen persconferentie!

Tip 4: Be George Clooney
Hoe breek je het ijs? Heb een beetje zelfspot, daarmee wind je al de halve wereld om je vinger en stel je je date snel op zijn gemak. Doe het met mate, je wilt immers niet als een clown overkomen.

Tip 5: Weg met die telefoon
Hoe belangrijk de telefoon ook is aan het begin van het contact, als je eenmaal onderweg bent naar je eerste date, zet 'm dan op stil en houd hem in je zak. Die 36 WhatsApp-groepschats kunnen wel even wachten. De wereld redt het heus wel een paar uur zonder jou. Het Instagrammen van je eten tijdens je eerste date is ook not done. Misschien leuk voor je volgers, maar je date zal het hoogstwaarschijnlijk als desinteresse opvatten. O ja, en initieer nooit een selfie op de eerste date.

Dit is geen tip, dit zou de norm moeten zijn
Be a gentleman en betaal – wat de uitkomst van je date ook is – altijd de eerste rekening. Je houdt de eer aan jezelf en als het echt wat wordt, dan is het well-spent money. Stel dat je date er echt op staat om (de helft) te betalen, geef hem daar dan wel de ruimte voor. En wil je het schudden en in de groepsapp van zijn vrienden terechtkomen? Of wellicht viral gaan? Zeg dan ‘Oeps, ik ben mijn portemonnee vergeten'. 

Wil je meer datingtips en leuke gay singles ontmoeten? Kijk dan op Pepper.nl en schrijf je gratis in.