De zesjarige Stijn is een van de jongste transgenders in 'Hij is een zij'In het nieuwe seizoen volgt Arie Boomsma transgenders uit het eerste seizoen, zoals Martin en Bo, die zich voorbereiden op hun geslachtsveranderende operatie en Eveline, die net begint met hormonen. Ook maken we kennis met de zes jaar oude Stijn, die al zeker weet dat hij een meisje is in plaats van een jongen.

Ook in het tweede seizoen is Arie geraakt door de verhalen van de kandidaten: 'Ik ben zo ontzettend trots op deze serie. Dappere strijders zijn het. Ruim een jaar mocht ik ze volgen bij hun transitie. Door de toevoeging van transkinderen Stijn (6) en Rens (11) gaat de kijker nog beter begrijpen wat de impact is van genderdysforie op het leven van transgenders en hun omgeving.

Hij is een zij laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om de binnen- en buitenkant bij elkaar aan te laten sluiten. De jongeren krijgen vaak te maken met vooroordelen, teleurstellingen en onbegrip.

Hij is een zij is vanaf 5 januari elke dinsdag te zien bij de KRO-NCRV op NPO 3 om 21.20 uur.

Beeld: KRO-NCRV/Linelle Deunk