Met oud en nieuw vroeg een vriend met relatieproblemen aan mij of ik relatietips had. Ik, die altijd dacht alleen te blijven, ben inmiddels meer een liefdescoach voor anderen dan mezelf. ‘Weet je wat pas echt belangrijk is?’, vroeg ik mijn vriend. ‘Eerlijk zijn? Seks? Nee, ga altijd samen naar huis en samen naar bed.’ 

Ga je samen naar de Reguliers, ga dan ook samen weer naar huis. Leef beiden vooral je eigen leven, doe je eigen ding, spreek af met je eigen vrienden, maar ga altijd samen naar bed. Knuffel, praat, lach en heb seks, samen, in bed. Vier het leven! 

Het was natuurlijk fijn om een vriend te helpen met zijn relatieproblemen. Zelf heb ik echter al heel lang geen relatieproblemen meer gehad. Moest ik daar nou blij om zijn?

‘Moet ik berichtjes van 22-jarige jongens nog wel beantwoorden, kan dat nog?’

Dit jaar word ik dertig, ben ik nu een oude zak? Moet ik berichtjes van 22-jarige jongens nog wel beantwoorden, kan dat nog? Ben ik nu te oud om uit te gaan? 

Dit jaar heb ik geen zin in mijn verjaardag, het is de eerste keer dat ik geen feestje geef. Ik ga op mijn verjaardag lekker op reis. Telefoon uit en een paar dagen 'offline'. 

Ik ga nu ik ouder aan het worden ben allang niet zoveel meer uit als vroeger. Mijn vrienden missen de oude Yori. 'Waar is Yori, die gezellige bierdrinker die altijd in is voor een dansje?' Die Yori is helaas overleden, klein ongelukje in Grindrland. Tjuus! 

Tussen kerst en oud en nieuw lag ik in bed met een jongen met wie ik al een tijdje aan het daten ben. We hadden lange gesprekken en hij vroeg onder andere naar mijn goede voornemens voor 2016. Mijn antwoord? De liefde van mijn leven vinden, en die superhunk mag best onder de dertig zijn. ;-)

Yori Bonnema (1986) heeft een webshop met horloges en armbanden voor mannen. Daarnaast werkt hij aan zijn eerste roman. Zijn eigen website vind je hier. (Foto: Mgr. Madhatter)