De Zere Neus van Bergerac, The Bodyguard en De Tweeling zijn genomineerd in de categorie 'grote musical'. Bij de kleine musicals strijden Rent, De Terugkeer van Hans & Grietje en Kiss of the Spider Woman om de titel. Vera Mann, Lone van Roosendaal en Hanna van Vliet zijn genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Bij de mannen zijn de genomineerden Wart Kamps, William Spaaij en Xander van Vledder. The Bodyguard heeft maar liefst 9 nominaties in de wacht gesleept.

Relletje
Tijdens de show worden niet alleen de musicalprijzen uitgereikt; het publiek krijgt ook exclusieve fragmenten te zien van musicals uit het nieuwe seizoen. En zoals elk jaar is er alweer een klein relletje geweest rondom het awardgala. Er zal geen nummer uit Marco Borsato's nieuwe musical Sky te horen zijn en de zanger zal ook geen award uitreiken. Een van de producenten van Sky liet Nu.nl weten dat ze op het laatste moment te horen kregen dat ze niet welkom zijn. Volgens de stichting Musical Awards was de nieuwe musical simpelweg te laat en wordt voor niemand, 'ook voor Marco niet', een uitzondering gemaakt.

Benieuwd naar de rode loper?
Kijk morgen op Gay.nl voor een verslag van het event en interviews met alle musicalsterren. Klik hier voor een overzicht van alle nominaties. Het Musical Awards Gala wordt om 20.25 uur live uitgezonden op NPO 1 vanuit het Beatrix Theater in Utrecht.

Beeld: Facebook Musical Awards