In 1969 werd David Bowie wereldwijd bekend met 'Space Oddity'. Daarna zou hij nog vier decennia lang hits scoren, waaronder 'Under Pressure', 'Changes', 'Rebel Rebel' en 'Heroes'. De zanger viel op door zijn flamboyante alterego's, zoals Ziggy Stardust (een biseksuele buitenaardse rockster), Aladdin Sane en Thin White Duke. Bowie was met zijn muziek een voorbeeld voor vele artiesten. Velen van hen reageren dan ook geschokt op de onverwachte dood van de zanger. 

Blackstar
David Bowie was tot op het laatste moment bezig met muziek. Afgelopen vrijdag, op zijn 69e verjaardag, bracht hij nog een nieuw album uit: Blackstar. Op het album staan zeven nummers en het wordt gezien als een geplande afscheids-cd.

Bowies 'biseksualiteit'
Hoewel Bowie af en toe word aangehaald als een van de bekendste biseksuele artiesten, is de artiest er zelf altijd erg dubieus geweest over zijn seksuele gerichtheid. In een interview met magazine Melody Maker in 1972 zei Bowie homoseksueel te zijn. Vier jaar later liet hij aan Playboy weten biseksueel te zijn. In een interview met Rolling Stone noemde hij dat later ‘de grootste fout die hij ooit gemaakt heeft’. 

In 1993 vertelde hij in Rolling Stone: ‘Ik had nooit het gevoel dat ik oprecht biseksueel was’. Bowie vertelde alle handelingen te hebben verricht, tot seks aan toe. ‘Ik wilde het personage Ziggy zo echt mogelijk maken, en daarvoor was het nodig dat ik hem vond en werd. Ironisch genoeg was ik echter niet gay. Ik heb de fysieke handelingen verricht, maar er eerlijk gezegd niet van genoten.’

Tentoonstelling
In het Groninger Museum is op dit moment een expositie te zien over het leven en werk van David Bowie. Er worden 300 persoonlijke voorwerpen tentoongesteld, waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto's en albumontwerpen. Het museum weet nog niet hoe ze de dood van de ster gaan verwerken in de expositie. Wel is het museum vandaag extra geopend. De overzichtstentoonstelling loopt tot 13 maart.