Legend
In deze Britse misdaadthriller speelt Tom Hardy de dubbelrol van de notoire Reggie en Ronnie Kray, een uiterst criminele tweeling die Londen in de jaren 60 terroriseerde. Broer Ronnie maakt er bovendien geen geheim van met mannen het bed te delen.
Verwacht: 21 januari

Sneekweek
Misschien niet direct een film met een gay thema, maar in deze sexy Nederlandse thriller Sneekweek is wel een rol weggelegd voor Ferry Doedens en vlogger Rutger Vink (Furtjuh).
Verwacht: 21 januari

How to be single
Single zijn, hoe moet dat precies? Alice heeft er nogal moeite mee, maar Robin (gespeeld door Pitch Pefect's Rebel Wilson) gaat het een stuk beter af.
Verwacht: 11 februari

Dirty Grandpa
In deze film rijden Robert de Niro en Zac Efron rond in een roze mini. Interessanter: Zac Efron huppelt een groot deel van de tijd poedeltjenaakt door het beeld. (Wat overigens explicieter te zien is in de Duits nagesynchroniseerde trailer.)
Verwacht: 18 februari

About Ray
Elle Fanning vertolkt het verhaal van Ray, die een transitie ondergaat van vrouw naar man. Tegelijkertijd volgen we zijn moeder die op zoek gaat naar Rays biologische vader.
Verwacht: maart 2016

Freeheld
Aangrijpend en waargebeurd liefdesdrama met Julianne Moore en Ellen Page. As er bij Laurel kanker wordt vastgesteld, moet ze haar werkgever voor de rechter slepen om te zorgen dat haar geliefde dezelfde rechten op een nabestaandenpensioen heeft als bij een heterostel.
Verwacht: 19 mei