Volgens de makers is Mutuals zo aanstekelijk omdat je zelf de vragen kunt bedenken. Dus niet het geijkte 'Heeft hij/zij blauwe ogen?' maar: 'Zou je gluren als je met hem/haar in de sauna zat?', 'Heeft ze vorig jaar haar vriend bedrogen?' of 'Is hij in staat een plant in leven te houden?'. Af en toe wordt dus goed op de proef gesteld hoe goed je iemand echt kent.
 
Op de redactie van Gay.nl hebben we het natuurlijk meteen uitgeprobeerd. Gemeenschappelijke vrienden die je allebei stiekem uit het oog was verloren, sexcapades waar je nog helemaal niets vanaf wist en hilarische anecdotes die je nog nooit gehoord had. Van alles passeerde de revue. Je leert je vrienden van een heel andere kant kennen en het biedt ook gelijk een goed hulpstuk om je vriendenlijst een beetje op te schonen (want waar kende je die persoon in godsnaam ook weer van?).
 
Mutuals is gratis te downloaden in de Apple app-store. Verder heb je een Facebookaccount nodig en moet je minstens vijf gemeenschappelijke vrienden hebben om het spel te kunnen spelen. De makers hopen snel een Android-versie te presenteren.