‘We zijn geweldig blij en trots dat we op de support van Karin mogen rekenen’, vertelt Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support. Bloemen werd in december 2015 door de bezoekers van Gay.nl verkozen tot nieuwe Homomoeder. Bij het ontvangen van de titel in een uitzending van Koffietijd liet ze weten de titel waardig te zullen dragen. ‘Als er homo’s zijn met vragen of problemen, die last hebben van pesterijen, dan help ik ze met liefde.’

LGBT Asylum Support werd drie maanden geleden opgericht en maakt zich hard voor LHBT-asielzoekers in Nederland die zich niet veilig voelen op hun opvanglocatie. In 2016 is de stichting voornemens meerdere publieksevenementen te ontwikkelen om de vaak benarde leefsituatie van LHBT-asielzoekers in Nederland onder de aandacht te brengen.

De stichting ondersteunde eerder de 10 LHBT’s in de opvang in Alphen aan den Rijn die in hongerstaking gingen om aandacht te vragen voor hun situatie. Daarnaast startten ze samen met stichting Secret Garden en The Hang-out 010 een petitie voor het oprichten van safe houses voor LHBT-vluchtelingen van wie de situatie onhoudbaar is geworden.

Foto: © Nick van Ormondt