Het informatieplatform van en voor Rotterdamse LHBT’s en bezoekers aan de stad is voortgekomen uit het 10-puntenprogramma van de GayDestination-werkconferentie in 2014. Tijdens de conferentie spraken verschillende betrokkenen uit de doelgroep, in aanwezigheid van burgemeester Aboutaleb, over een betere positionering van Rotterdam als homovriendelijke stad. die zich richten tot Rotterdamse LHBT’s. 

Voor roze Rotterdammers
Onlangs werd Rotterdam door Lonely Planet nog verkozen tot een van de top 5 steden die je zou moeten bezoeken in 2016. Dat Rotterdam veel te bieden heeft voor LHBT’s en een homovriendelijke stad is, weten de meesten echter nog niet. Daarom is met steun van de gemeente Rotterdam en diverse instanties die zich richten op Rotterdamse LHBT’s de stichting GayRotterdam opgericht. Naast de website zal de onafhankelijke stichting ook werken aan een community op Facebook en Twitter.

Alles op een rijtje
Via de website blijven Rotterdamse LHBT’s op de hoogte van welke (culturele) evenementen er georganiseerd worden, wat er op politiek gebied speelt, bij welke instanties ze terecht kunnen en op welke gay(friendly) plekken ze kunnen uitgaan, winkelen, eten en drinken. Daarnaast vind je er diverse columns van (bekende) Rotterdamse LHBT's.

Benieuwd geworden? Neem zelf even een kijkje: www.gayrotterdam.nl.