Zo kwam zangeres Rihanna naar verluidt niet opdagen om haar vocalen in te zingen voor het nummer 'Cheap Thrills'. ‘Alive’ werd voor (en samen met) Adele geschreven, maar niet op diens album geplaatst en het nummer ‘Reaper’, dat Sia samen schreef met Kanye West, vond ze simpelweg te goed om van de hand te doen. Opvallend is het extreem dansbare ‘Move Your Body’, dat ook prima door Rihanna of Katy Perry gezongen zou kunnen zijn.

This Is Acting raakt niet dezelfde gevoelige snaren als Sia’s eerdere, meer persoonlijke werk. Het lijkt er vooral op gericht om een centje te verdienen aan nummers die anders maar zouden zijn blijven liggen. Dus hoewel This Is Acting een prima zoethoudertje is, dat voortborduurt op de sound van voorganger 1000 Forms of Fear, wacht ik toch liever op een volgend album met nieuw, origineel materiaal waarop Sia haar eigen hart weer verscheurt.

Sia's nieuwe album verschijnt vrijdag 29 januari en wij mogen 5 exemplaren verloten. Stuur om kans te maken een mailtje naar win@gay.nl o.v.v. 'Sia'. Vergeet niet je naam, profielnaam en adresgegevens te vermelden.

Tekst: Martijn Tulp