In het persbericht schrijft The WareHouse dat, ondanks verschillende investeringen om het oude pand aan de Warmoesstraat te isoleren, de club nog steeds niet kan voldoen aan de strengere geluidsnormen. 'De enige optie zou een grondige renovatie zijn, waarbij zelfs experts twijfelen of het de gewenste resultaten zou opleveren.' Door geluidsoverlast heeft The WareHouse een langdurig conflict met een bewoner van het aanpalende appartementencomplex.

Gay geschiedenis
'Wederom verliest Amsterdam een danslocatie waar gay geschiedenis is geschreven', staat te lezen in het persbericht. In het pand huisden eerder de beroemde Cockring (in 2010 gesloten op last van de politie) en club Fuxxx (2011 t/m 2013). The WareHouse was partner van Amsterdam Dance Event (ADE) en werd regelmatig door internationale dj's bezocht.

Eigenaar Edgar Bonte laat aan Gay.nl weten het sluiten van The WareHouse uiteraard erg te betreuren. 'Het is erg jammer dat het zo moet eindigen. Niemand kan in de toekomst kijken: er komt vast wel weer een nieuwe uitdaging op mijn weg.'

The WareHouse heeft nog een aantal grote feesten op de planning staan, zoals een reünie van oude Cockring-dj's en afterparty's tot zondagochtend 11 uur. De sluiting heeft geen gevolgen voor de Rapido- en FunHouse-feesten.