De GLAAD Awards worden reeds uitgereikt sinds 1990. Vorig jaar gingen onder andere The Imitation Game, Transparent en How to Get Away with Murder naar huis met een prijs. 

Film & tv
In de categorie 'OUTstanding Film' zijn onder andere Carol, The Danish Girl en Freeheld genomineerd. Bij de comedyseries vinden we Orange is the New Black, Transparent, Modern Family en Looking, dat helaas na twee seizoenen vorig jaar gecanceld werd.

Muziek
In de categorie 'OUTstanding Music Artist' hebben onder andere Adam Lambert, Miley Cyrus en Troye Sivan een nominatie ontvangen. De GLAAD Media Awards worden op 2 april uitgereikt in Los Angeles, op 14 mei volgt een ceremonie in New York. In totaal zijn er dit jaar 101 genomineerden.

Cait
Een opvallende kanshebber is Caitlyn Jenner, die genomineerd is voor het spraakmakende interview dat ze gaf in 20/20. In het gesprek vertelde ze voor het eerst over haar transitie. Later haalde Caitlyn zich echter meermaals de woede van LHBT's op de hals vanwege ongenuanceerde uitspraken over transgenders en de openstelling van het huwelijk.

De volledige lijst met genomineerden vind je hier. De awards worden uitgereikt op 2 april in Los Angeles en op 14 mei in New York. Half februari wordt bekendgemaakt welke awards in welke stad worden uitgereikt.

Coverbeeld: Troye Sivan (Laura Lewis)