Als ik iets stuur en ik hoor niets meer, dan slaat bij mij gelijk de twijfel toe. Ben ik toch niet zo leuk? Maakte ik de verkeerde grapjes? Of heb ik te maken met iemand die gewoon slecht is in communiceren? Het kan natuurlijk ook zijn dat hij er in alle drukte niet aan gedacht heeft om een berichtje terug te sturen. Wat moet je nu doen? Als ik hem ga bellen of nog meer berichtjes ga sturen, dan lijk ik wel een stalker. Aan de andere kant is het ook niet gek om aan de ander duidelijk te maken dat je graag wat wilt horen. Maar als je niets hoort, dan weet je eigenlijk al wat je niet wilt horen: dat de aandacht maar van één kant komt.

‘Hij had donker haar, filmsterogen en een gespierd lichaam om gek van te worden’

Begin december was ik op date met een Fransman. Ik was op de allereerste dag van 2016 in de armen van deze jonge god gevallen. Hij had donker haar, filmsterogen en een gespierd lichaam om gek van te worden. Ik zag me al door Parijs fietsen, deze jongen was te leuk. Was het wel verstandig om bij deze jongen te blijven slapen? Shit, ja, ik heb het maar gedaan. En toen kwam 2 januari. Ik had mijn verwachtingen al een beetje bijgesteld en me er op voorbereid dat ik niets meer zou horen. Dat het één grote grap was. 

Ik stuurde in de ochtend een berichtje. Er kwam niets terug.

Ik stuurde in de middag een berichtje. Er kwam niets terug.

Twijfel.

Mijn droom in Parijs deed ik weer in kast. Terug naar de dagelijkse werkelijkheid, Tinder, Grindr, alles aanzetten. Ik ging 's avonds maar biertjes doen met vrienden. Hoe is het met Frans? Vroeg mijn beste vriend. Frans? Ik heb niets meer van hem gehoord. En op het moment dat ik dat zei kreeg ik een berichtje. Hij wilde liever vrienden zijn.

Conclusie? Advies? Gewoon lekker stalken die jongens tot dat je de ware vindt. Tenminste, dat doe ik nu. Dus als jij mij iets stuurt, dan krijg je altijd een antwoord! 

Volgende keer zal ik niet schrijven over een klein probleem in vergelijking met alle andere ellende in de wereld, maar iedereen heeft dit vast weleens gehad. Wat is jouw advies?

Yori Bonnema (1986) is ondernemer en reist zo veel mogelijk. Daarnaast werkt hij aan zijn eerste roman. Zijn eigen website vind je hier. (Foto: Mgr. Madhatter)