Op een regenachtig Spui in de hoofdstad kreeg Lust de award uit handen van Kamerlid Liesbeth van Tongeren en fractievoorzitter van GroenLinks Amsterdam Rutger Groot Wassink. De jury roemde Lust om haar jarenlange inzet voor de LHBT-gemeenschap. 'Ellie Lust zet zich al twintig jaar in voor een veilig Amsterdam voor de LHBT-gemeenschap, waarvan ruim tien jaar als voorzitter van politienetwerk Roze in Blauw. Dit jaar organiseert zij de eerste LHBT-wereldconferentie voor politie- en justitiemensen.'

Nieuwe prijzenkast
Eerder werd Lust al verkozen tot LesbiIcooningin en in 2015 riep Gay.nl in het kader van de Rainbow Awards de Ellie Lust Award in het leven. 'Ik zal op zoek moeten naar een nieuwe prijzenkast,' grapte Lust, die zei het een eer te vinden met haar medekandidaten genomineerd te zijn. Ze liet Krzysztof Dobrowolski-Onclin, Döne Fil, BeyonG Veldkamp en L’HBTQ Magazine achter zich. De prijs droeg Ellie op aan de gehele Nederlandse politie.

Eerdere winnaars van het Roze Lieverdje zijn pater Van Kilsdonk (2006), Karin Spaink (2008), de vrijwilligers van disco de Trut (2010), Dolly Bellefleur (2012) en Lady Galore (2014).