Guidance
Donderdag 10 maart om 21.30u
Zaterdag 12 maart om 13.45u
Zondag 20 maart om 15.45u

De openingsfilm van het festival is een alomgeprezen, donkere komedie. Voormalig kindsterretje David wordt counsellor op een middelbare school, die met zijn verkeerde adviezen en voorbeelden toch de leerlingen in het gareel lijkt te kunnen houden. Totdat alles als een kaartenhuis ineen dreigt te vallen.

Scrum
Vrijdag 11 maart om 16.45u
Woensdag 16  maart om 19.30u

Hoi, ruige rugbymannen! Deze documentaire volgt de Sydney Convicts, het grootste gay rugbyteam van Australië. De spelers ervaren een enorm gevoel van broederschap, omdat ze veelal dezelfde worstelingen hebben meegemaakt. Toch is er ook competitie: alleen de beste vijftien mogen naar de Bingham Cup, het 'gay WK rugby'.

 

Stonewall
Maandag 14 maart om 22.30u
Woensdag 16 maart om 21.30u

De meest besproken en meest controversiële gay film van 2015 beleeft zijn Nederlandse première tijdens de Roze Filmdagen. Stonewall vertelt het verhaal van de rellen in New York die leidden tot onze hedendaagse Gay Pride. Veel critici zeggen dat de belangrijke rol die gekleurde en transgender mensen bij deze 'eerste Gay Pride' speelden in de film ontbreekt.

You're Killing Me
Donderdag 17 maart om 20.45u
Zaterdag 19 maart om 21.45u

Wat is een roze filmfestival zonder een goede campy slasher? Romantische komedie en liters nepbloed. In You're killing me word je op je wenken bediend en ondertussen wordt de oppervlakkige gayscene van LA op de hak genomen.

Jess & James
Zondag 13 maart om 14.45u
Maandag 14 maart om 15.45u

Een erotisch geladen (zie trailer) roadtripmovie uit Argentinië. Jess en James gaan op reis door de pampas, waar ze Tomas tegenkomen. Een film die volgens Roze Filmdagen 'in zijn eigen realiteit lijkt te leven'.

About Ray
Zondag 13 maart om 16.45
Maandag 14 maart om 17.30

Elle Fanning speelt Ray, geboren als Ramona, die door haar moeder (gespeeld door Susan Sarandon) en lesbische oma's wordt opgevoed. Om zijn transitie in beweging te zetten, hebben ze alleen ook toestemming nodig van Rays vader. En die hebben ze al sinds de geboorte niet meer gezien.

Chemsex
Zondag 13 maart om 21.45u
Woensdag 16 maart om 22.45u

Heftige documentaire die diep in de Londense gayscene duikt. Steeds meer jonge mannen raken verstrikt in een vicieuze cirkel van seks en synthetische drugs.

Akron
Zaterdag 12 maart om 18.45u
Zondag 13 maart om 17.45u

Benny raakt op slag verliefd op Christopher. In eerste instantie lijkt alles goed te gaan; hun families moedigen de relatie zelfs aan. Toch wordt dit schattige liefdesverhaal overhoop gegooid door een gebeurtenis uit het verleden, waar de moeders van beide jongens bij betrokken zijn.

Bekijk het volledige programma van de Roze Filmdagen.

Coverbeeld: Poster Roze Filmdagen