Het College voor de Rechten van de Mens heeft volgens Omrop Fryslân geoordeeld dat het landbouwbedrijf de wet heeft geschaad door de jongen een stageplek te weigeren toen ze er via Facebook achter kwamen dat hij een vriend heeft. Zijn homoseksualiteit is geen geldige reden voor het weigeren van een stageplaats. 

Het begon allemaal met onderstaande Facebook-post: 

Afgewezen voor stage i.v.m mijn seksuele geaardheidHet is alweer bijna 2016, het jaar waarin ik op stage ga. In...

Posted by Bas van der Meer on Wednesday, November 18, 2015

Christelijk bedrijf
‘Wij zijn een Christelijk bedrijf en voor ons is dit een punt waar we ons niet mee verenigen mogen’, schreef de organisatie destijds volgens het AD in hun e-mail aan Van der Meer. ‘Daar God dit uitleven van je seksuele geaardheid nergens in zijn Woord goedkeurt, maar wel afkeurt, en voor ons zijn Woord als richtsnoer geldt, kunnen we je (daar ik Hem meer gehoorzaam dan zijn mensen) niet aannemen.’

Niet-bindend
De uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens is niet-bindend. Het college heeft een adviesfunctie. Bas voert vandaag een gesprek met de officier van justitie over de gevolgen die de uitspraak kan hebben voor de eigenaar van het Drachtster bedrijf. A. Th. De Boer wil vooralsnog geen reactie geven.

Bron: Omrop Fryslân / Omslagbeeld: Facebook Bas van der Meer