Eenmaal in Maastricht gaan we meteen naar een feestje. We leven ons uit op de dansvloer tot in de late uurtjes, iets wat vroeger wekelijks en nu niet zo heel vaak meer voorkomt.

Het feestje is al in volle gang bij het bestellen van ons eerste drankje. Mijn vrienden zien al snel verschillende bekenden, het is weer even zoals in mijn studententijd. De muziek, de sfeer, bijna alles lijkt hetzelfde. Alle onderdelen voor een topavond zijn aanwezig, zoals de ontmoeting niet veel later. We kennen elkaar van vroeger, misschien wel tien jaar geleden. Het is meteen een makkelijk gesprek. Zo nu en dan verdwijn ik even naar de dansvloer, even in de muziek opgaan. Maar hij blijft nooit ver uit de buurt. Het is leuk om met hem te praten, drinken, dansen en heel veel te lachen. Aan het einde van het feestje blijven we samen over en doen we nog net niet de deur op slot.

‘Stiekem vind ik het best leuk dat ik eindelijk weer eens iemand ontmoet buiten alle datingapps om’

De ochtend erna word ik wakker van de wekker, die ik vergeten ben. Ik voel meteen dat ik net iets te veel heb gedronken. Mijn hoofd lijkt gevuld met toiletpapier en van enige hersenactiviteit lijkt geen sprake. Ik begin de dag met een vierdubbele dosis aspirientjes en koffie. Deze ochtend betaal ik de rekening voor een ouderwets avondje doorhalen. En dat in Maastricht! Buiten is het donker en de regen maakt de ramen vies. Met al mijn vrienden kijken we televisie in het huis van Sjors. We zien herhalingen van Koffietijd. Zappen doen we niet. Ondertussen denk ik na over zijn berichtje, dat ik net heb gekregen. Hij wil me graag zien en hij vraagt me mee uit eten. Het was de avond ervoor veel te leuk om elkaar niet nog eens te zien. Ik antwoord dat het me gezellig lijkt. 

Mijn vrienden gaan die avond terug naar Amsterdam en ik blijf eten in Maastricht. Stiekem vind ik het best leuk dat ik eindelijk weer eens iemand ontmoet buiten alle datingapps om. Gewoon lekker ouderwets iemand tijdens een feestje zien en daarna weer afspreken. Tien jaar geleden zou ik nooit gedacht hebben dat ik met deze jongen uit eten zou gaan. Ik? De minst knappe van ons hele studiejaar? Na het etentje wil ik weer verdwijnen op de dansvloer en met hem het licht uit doen in Maastricht. Ik ga nooit meer terug naar Amsterdam.

Yori Bonnema (1986) is ondernemer en reist zo veel mogelijk. Daarnaast werkt hij aan zijn eerste roman. Zijn eigen website vind je hier. (Foto: Mgr. Madhatter)