Disco-brei-estafette
In de Kunsthal kun je 100 jaar aan breigeschiedenis bewonderen tijdens de tentoonstelling 'Breiwerk van Chanel tot Westwood'. Zo'n 150 modestukken uit de collectie van het Engelse echtpaar Mark en Cleo Butterfield worden voor het eerst tentoongesteld. Van nostaligisch en romantisch tot rebels en over de top. En je kunt zelf disco-estafette-breien (tevens een mooi galgjewoord)!

Bierbingo
Bij RAAF staat tijdens Museumnacht010 in het teken van bier. Dragqueen Snorella van Eurotrash zorgt tijdens de bierexperience voor een hysterische bierbingo. 

Word zeebonk
De hipsters van nu zien eruit als de zeemannen van toen. In het Maritiem Museum kun je je tijdens de museumnacht onder handen laten nemen en je een hippe zeebonkenlook laten aanmeten.

Impact van mode
In het Nieuwe Instituut is een tijdelijk modemuseum opgezet. Van bijzondere parfumflessen tot vintagekleren en de collectie 'Hacked' van Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum.

Breng een nachtje door met mariniers
Dit je is kans om een nacht door te brengen met mariniers. In het Mariniersmuseum staan de stoere mannen voor je paraat. Je kunt ze het hemd van het lijf vragen en je krijgt een kijkje in hun spannende leven. ðŸ™€

Kijk hier voor het volledige programma van de Rotterdamse museumnacht.