Gay Berlin
Robert Beachy duikt in het Berlijn van voor de eeuwwisseling, waar geleerden, activisten en medische professionals nieuwe seksuele geaardheden konden ontdekken en onderzoeken. Beginnend bij Karl Heinrich Ulrichs, de eerste openlijke homo ter wereld, via de vele Berlijnse homo-subculturen tot seksschandalen die het keizerlijk hof deden trillen. Langvergeten gebeurtenissen die ons beeld over seksualiteit tot de dag van vandaag vormen. 

Christopher and his kind
Het aangrijpende verhaal van de Engelse Christopher Isherwood die in 1929 zijn koffers pakte om naar Berlijn te verhuizen. Daar ontdekt hij het decadente nachtleven in Berlijn in de jaren dertig en zijn eigen seksuele bevrijding. 'Ik ging naar Berlijn voor de jongens.' Als de nazi's aan de macht komen, moet Christopher zijn best doen om zijn vriend Heinz te beschermen tegen vervolging. Dit boek werd in 2011 verfilmd door de BBC, met Matt Smith (Doctor Who) in de rol van Christopher.

Konrad & Paul: Raumstation Sehnsucht
Ralf König is een van Duitslands meest succesvolle striptekenaars. Vorig jaar tekende hij nog de illustraties voor de LGBT-stripmuur in Brussel, die werd onthuld tijdens Belgian Pride 2015. In Raumstation Sehnsucht is Königs bekende duo Konrad en Paul na een afwezigheid van bijna twintig jaar weer terug. Het nieuwste album begint tijdens een hittegolf die het testosterongehalte van beide mannen flink doet stijgen.  

Berlin Gay Guide 2016
Berlijn is niet alleen een van de goedkoopste metropolen van Europa, de stad heeft ook een van de meest actieve gayscenes van heel Europa. Een gouden combinatie. In Berlijn is zoveel voor homo's te doen, dat de bekende Spartacus-reisgids voor deze stad maar liefst 208 pagina's beslaat. Naast een overzicht van de feesten en clubs waar je heen moet, wordt de gayscene tot in detail beschreven in de extra artikelen. De gids is bovendien voorzien van vrijkaartjes en kortingsbonnen voor ganz geile party's in de stad.


Sommersturm

Na vier boeken kun je vast wel een filmpje gebruiken. Deze heerlijke zomerse coming-outklassieker zou iedereen moeten zien. Als tijdens een roeikamp een vrouwenteam wordt vervangen door een team homoseksuele roeiers uit Berlijn, worden teamgenoten Tobi en Achim geconfronteerd met hun vooroordelen, angsten én hun eigen verlangens. De film ontving in 2004 de publieksprijs tijdens het Filmfestival van München.

Tijdens de boekenweek krijg je in Boekhandel Vrolijk (Paleisstraat 135, Amsterdam) 10 procent korting op alle fotoboeken van de Duitse uitgever Bruno Gmünder en op een aantal films die zich in Duitsland afspelen. Deze korting is alleen van toepassing in de winkel.