Uit verschillende onderzoeken blijkt dat appelazijn een uitstekende hulp is bij afvallen. Hierbij moet je niet denken aan kilo’s per dag, maar resultaten zijn er zeker. Bij één onderzoek vielen de kandidaten bij dagelijks gebruik van 15 milliliter appelzijn gedurende 12 weken 1,2 kg af. Bij degenen die 30 milliliter per dag innamen was dit maar liefst 1,9 kilo. En dat voor een middeltje dat je voor een paar euro haalt bij je plaatselijke drogisterij of supermarkt.

Werking
Appelazijn heeft in fysiologische zin invloed op de snelheid waarmee glucose in het bloed terechtkomt. Hoe meer glucose in je bloed ‘piekt’, des te meer insuline er wordt afgegeven. Bij te veel en te grote pieken kun je diabetes ontwikkelen. Hoe rustiger de afgifte van glucose verloopt des te beter dus.

'Meng 30 minuten voor je work-out een banaan met appelazijn'

Als sporter kun je daar gebruik van maken, want jij hebt vast ook wel gemerkt dat je bij je eerste sets in de gym meer energie hebt dan na 45 minuten intensief trainen. Natuurlijk kun je halverwege een banaan eten, maar je lichaam moet dan wel eerst aandacht geven aan het verteren van die banaan voordat je verder kunt sporten. 

Appelazijn zorgt voor een gelijke afgifte van glucose. Meng 30 minuten voor je training een banaan met appelazijn en je bent gedurende je work-out continu voorzien van energie.

Sport je momenteel niet? Ook door dagelijks een shotje appelazijn te drinken raak je wat onsjes kwijt.

Overdosis
Ga niet te enthousiast met de appelazijn in de weer. In Marokko dronk een 15-jarig meisje dagelijks een heel glas (!) appelazijn. Zij heeft daardoor onherstelbare tanderosie opgelopen.

Arnoud fitnest al sinds zijn 20ste. Als fitnessinstructeur en personal trainer helpt hij top- en hobbysporters hun persoonlijke doelen te behalen. Meer info over Arnoud vind je op zijn Facebookpagina.