Volgens de commissie was de film 'onnodig en scabreus'. Dat was reden voor meer dan 1000 bioscopen om de film niet te bestellen, terwijl de film op veel grote filmfestivals in de prijzen is gevallen. Volgens de distributeur kan het verbannen van de film alleen maar aan homofobie worden verweten. 'Normaal gesproken zou een film als deze door veel bioscopen zijn opgepikt, maar nu zijn er hele regio's en grote steden als Florence, Bergamo en Padua waar de film niet eens te zien is. De enige reden daarvoor is dat de hoofdpersonen homo zijn.'

In één bioscoop in Rome haalde de film zelfs 16.000 euro op, de hoogste opbrengst dat weekend. Door het succes van de film heeft een groot aantal bioscopen aangegeven tóch interesse in de film te hebben.

Liefdesscenes
Weekend (2011) gaat over de toevallige ontmoeting tussen de verlegen Russell en de extraverte Glen. Tijdens een weekend vol drank, seks en discussies bloeit er iets moois op tussen de twee. De film zit vol sexy en rauwe liefdesscenes. Mocht je hem niet gemist hebben toen hij in Nederland draaide, laat je dan vooral niet afschrikken door de Italiaanse filmcommissie. Wat ons betreft is het een dringende kijktip!

Bron: The Guardian / Coverbeeld: Still uit Weekend