Vorig jaar ging de Utrechtse PeeJee (Peter Jan Kok) er in Nijmegen met het nummer 'Ga je mee' vandoor met de wisseltrofee. Daarom is de organisatie van het festival dit jaar in handen van COC Midden-Nederland. Utrecht mocht het festival in 2004 ook al eens organiseren.

‘We hebben ontzettend veel zin om het COC Songfestival dit jaar in Utrecht te organiseren', aldus Simon Timmerman van COC Midden-Nederland, zelf ook een groot Songfestival-fan. 'We zijn al begonnen met de eerste voorbereidingen. Het belooft een mooi muzikaal evenement te gaan worden met een aantal bekende en onmisbare songfestivalingrediënten.’

Met dank aan Willeke
Het Nationaal COC Songfestival begon in 1994 als een knipoog naar het Eurovisie Songfestival. Willeke Alberti sleepte dat jaar slechts 4 punten in de wacht met 'Waar is de zon', waardoor Nederland deelname aan het festival een jaartje moest overslaan. COC Limburg bedacht toen als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen.

Zelf een mooi nummer geschreven met een 'roze' tekst? Meld je aan via het COC in jouw regio. Meer info over het festival vind je op www.cocsongfestival.nl.

Coverbeeld: Eppink Fotoproducties (PeeJee - COC Songfestival 2015)