Amsterdam
In de hoofdstad gaat de Rainbow Tour op vrijdag 1 april langs bar Prik, Queers, Vivelavie en Exit. Samen met de dj's van The G-Team, voegt Gay.nl-columnist Mounir Samuel zich aan het gezelschap. Hij kan de bezoekers haarfijn uitleggen waarom Oekraïense LHBT's zo duidelijk hebben aangegeven dat een voorstem van belang is.

Rotterdam
Op zaterdag 2 april is het de beurt aan de maasstad. Daar gaat de Tour langs Café KeerWeer, Ferry Grand Café en Strano. Op deze nacht is de dj van dienst Diva MayDay. Ook de Nederlandse Mr Gay World-kandidaat Steven is van de partij.

Behoefte aan informatie
Een eerder onderzoek van Gay.nl gaf aan dat veel homo’s, lesbiennes, bi’s, transgenders en mensen met een intersekse-conditie behoefte hebben aan meer informatie over het Oekraïne-referendum. ‘Voor Nederlandse LHBTI’s is het referendum misschien niet zo’n hot-topic, maar voor hun Oekraïense lotgenoten is het bittere ernst’, aldus de organisatie van de Rainbow Tour. 

De Rainbow Tour is een initiatief van Stichting Homodingen, bekend van de eerste editie van de Rainbow Awards en de Mister Gay Netherlands-verkiezing.