Credit Suisse nam voor het onderzoek 270 bedrijven met openlijk lesbische, homo-, bi- of transmedewerkers in het bestuur of op senior managementposities en volgde de ontwikkeling van hun aandelen in Noord-Amerika, Europa en Australië. De uitgekozen bedrijven overtroffen alle andere bedrijven in dezelfde regio's: sinds 2010 presteerden ze jaarlijks 3 procent beter.

Bijna 60% van de bedrijven met LHBT's in topposities kwamen uit de sectors IT, financiën of consumentengoederen. Volgens het rapport identificeert slechts 4 procent van alle werknemers zich als LHBT. In de VS geeft 41% van alle LHBT-werknemers aan dat ze niet uit de kast zijn op het werk. Bij werknemers in de hoogste posities is dat zelfs 72 procent. Tim Cook van Apple is de enige openlijk homoseksuele CEO, schrijft Credit Suisse.

LHBT's in topfuncties neemt toe
Credit Suisse verwacht dat het aantal bedrijven met LHBT's in topfuncties zal toenemen. Niet alleen omdat meer bestuurders uit de kast zullen komen. Het is ook waarschijnlijk dat start-ups die op het punt staan een beursgang te maken, LHBT-bestuurders hebben. 'Beleid hebben is niet voldoende', zegt onderzoeker Stefano Natella van Credit Suisse. 'Je moet een open werkcultuur echt willen als bedrijf.' 

Bron: CNBC / Coverbeeld: De beurs op Wall Street, Flickr - CC - Charlie Phillips