Amsterdam
In de hoofdstad kun je op verschillende plaatsen naar gay straatfeesten: aan de Amstel, de Reguliers (waar alle bars/clubs ook speciale Koningsfeestjes hebben) en op het Homomonument. Of ga naar de Warmoesstraat voor Men Inc in de Eagle. Geen zin in traditionele Koningsdagmuziek? Bij Kalinichta draaien ze beats van de Balkan tot Libanon. Ook Bar Bra in West heeft een XXL King's Night-editie. Koningsdag sluit je af in Paradiso voor Pink King 2016.

Rotterdam
In Rotterdam is het weer tijd voor de KeerWeer Parade, met optredens van onder anderen Maan uit The Voice en Romy Monteiro, bekend van The Bodygaurd. In Ferry vindt de vierde editie van House of Boys plaats. Ga naar De Unie als je zin hebt in een optreden van de Vengaboys (en wie heeft daar geen zin in?)! 

Den Haag
In Den Haag vier je Koningsnach' en dat kan bijvoorbeeld hoog boven de stad bij Popcake. Café de Landman zorgt op de Denneweg voor livemuziek op Koningsdag. 

Eindhoven
In Eindhoven vieren ze King & Queers Day bij Pallaz op het Stratumseind. Bij Le Pécheur treedt pornoster van eigen bodem Logan Moore op. 

Tilburg
Café Peanuts zorgt voor dj's in de Stadhuisstraat. Op de Paleisring bouwt café Lollipop weer een groot feest.

Enschede
Bij 't Bölke in Enschede laten ze Koningsnacht programmeren door Broodje Aap. Bij Café Stonewall worden gay klassiekers van de Enschedese homo top 100 opgezet.

Groningen
Gay club De Kast pakt 'royaal' uit met 15 uur feest op drie verdiepingen. Bij Bar de Rits is het om het uur happy hour.

Haarlem
In Haarlem verzorgt café Wilsons een buitenfeest.

Nijmegen
Bij bar ThomThom in Nijmegen wordt op 26 april K(r)oningsnacht gevierd met de verkiezing van Miss Thomthom. De winnares gaat door naar Miss Travestie Nederland.

Arnhem
Het Jansplein in Arnhem wordt omgetoverd tot het roze plein. Meezingers, classics en hits van nu, en je hoeft niet bang te zijn voor de slechte weersvoorspellingen: het plein wordt overdekt.

Coverbeeld: Gay&Night #181 - Jeroen de Rooij