Kunstberg
Bij eerdere edities was het epicentrum van Belgian Pride het Beursplein. Dit jaar is dat de Kunstberg, op zo'n vijf minuten afstand van het Beursplein. Ook de parade, die aanstaande zaterdag vanaf 14.00 uur door de stad trekt, volgt een iets gewijzigde route: van de Kunstberg naar het De Bouckereplein. De feestjes blijven wel op de plekken waar we ze gewend zijn: in en om de Brusselse homobuurt rondom de Kolenmarktstraat. 's Avonds zijn er allerhande gay feesten, zoals Brüxsel Jardin, Los Ninos XXL, Fly, Rebel, L party, La Demence en Revelation.

Kleur in de
stad
De Belgische hoofdstad gaat sinds 30 april gehuld in de regenboogkleuren van pride. Het Brusselse openbaarvervoersbedrijf laat een regenboogbus en - tram rondrijden. En verschillende gebouwen rondom de iconische Grote Markt worden 's nachts in regenboogkleuren verlicht. Ook de verschillende grote fonteinen in de stad zijn van een feestelijk kleurtje voorzien. 

Pride anthem
Net als in Amsterdam heeft Brussel een speciale anthem voor deze Pride. Het lied, een lekkere discoknaller, wordt gezongen door Brussels LHBT-icoon LaDIVA. 

Kijk voor het hele programma van The Belgian Pride op Pride.be

Coverbeeld: Visit Flanders