Verhoeven en COC-voorzitter Tanja Ineke riepen Melkweg-directeur Geert van Itallie woensdag op om het optreden van Steen te schrappen wegens zijn vele homofobe uitspraken. Van Itallie gaf aan dat de Melkweg met de kwestie worstelt, maar heeft toch besloten het optreden door te laten gaan. Het bekende podium is wel van plan om binnenkort een debat te organiseren over de vraag of discriminerende teksten reden moeten zijn voor het aflasten van optreden. LHBT-rechtenactivist Hans Verhoeven en het COC zijn 'boos en teleurgesteld' over het besluit. 

Verdraagzaamheid binnen de maatschappij
Vorige week raakte de rapper Steen in opspraak omdat hij optrad op het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Melkweg publiceerde toen een statement op hun website, waarin ze aangaven dat het aflasten van optredens in hun ogen 'niet bijdraagt aan verdraagzaamheid binnen de maatschappij'. In 2014 waren homofobe uitspraken van Sizzla wél reden om een optreden niet door te laten gaan. 

Volgespamd
Verhoeven heeft een Facebook-evenement aangemaakt voor de demonstratie. Het protest vindt plaats voor de Melkweg van 18.00 tot 20.00 uur. Het event wordt inmiddels volgespamd door fans van de rapper Steen. Ze plaatsen voortdurend berichten, waaronder homofobe comments en foto's en persoonlijke beledigingen aan het adres van Verhoeven.