Zoals zoveel Britse coming-of-agefilms is Get Real charmant en witty. De zestienjarige Steven Carter (Ben Silverstone) groeit op in een Engeland waar homoseksualiteit nog een flink taboe is. Op zijn buurmeisje Linda (Charlotte Braittain) na, weet dan ook niemand van zijn geaardheid. Wanneer Steven erachter komt dat de populaire John (Brad Gorton) een oogje op hem heeft, is Steven in extase. Maar net als Steven, heeft ook Brad zijn geaardheid nog niet volledig geaccepteerd. Brad lijkt er zelfs meer moeite mee te hebben dan Steven en is bang dat het zijn reputatie op school schaadt. De twee houden er een heimelijke relatie op na, totdat Steven genoeg krijgt van het dubbelleven dat hij leidt.

Coming-out met humor
De meeste coming-outfilms gaan gepaard met een hoop drama en tragiek. Get Real is allesbehalve melodramatisch. Regisseur Simon Shore belicht het thema van ontluikende homoseksualiteit met veel humor en luchtigheid. Natuurlijk heeft het dubbeleven van Steven en John een verdrietige kant, maar Shore besteed ook aandacht aan de romantiek. Omdat humor de rode draad van de film is, zijn ook de wat zwaardere fragmenten goed te verteren.

Sterke cast
Get Real weet ook te raken dankzij de charismatische cast. Ben Silverstone als Brad Gorton spelen hun rollen met verve. De fragmenten waarin ze samen tijd doorbrengen in het huis van John zijn ontzettend romantisch en meeslepend. Ook Charlotte Braittains spel blijft niet onopgemerkt. Braittain speelt chubby buurmeisje Linda, die tot over haar oren verliefd is op haar rij-instructeur. Get Real kent een aantal hilarische scènes waarin Steven en Linda elkaar over hun enerverende liefdeslevens vertellen.

De film bevat een aantal wijze levenslessen, verpakt in een luchtige verhaal met veel humor. Met het einde leert Shore ons bijvoorbeeld dat we koste wat het kost onze identiteit moeten omarmen. Hij zet daarbij de muzikale krachten van Aretha Franklin in, door voor 'Freedom' als soundtrack te kiezen.
Tekst: Naz Taha