Tijdens de sportdag maken LHBTI-sporters duidelijk waarom zij ervoor kiezen te sporten bij een LHBTI-sportclub. Zowel binnen als buiten de eigen gemeenschap stuiten ze op op onbegrip: sporten kan toch net zo goed bij een 'gewone' vereniging? Daarom is iedereen welkom om mee te doen met de demonstraties en workshops, ook hetero's. Alle onderdelen vinden plaats in Amsterdam-Oost, in en rond het Flevopark. 

Op de sportdag zijn de volgende sporten vertegenwoordigd: atletiek, tennis, squash, volleybal, basketbal, badminton, worstelen en krav maga. Handballer Bernard Broekmann (Mister Gay Netherlands 2015-finalist) zal bij de opening aanwezig zijn. Deze voormalig tophandballer is als ambassadeur van Gay Union Through Sports zeer betrokken bij de LHBTI-sportclubs.

Pride&Sports
Het is de eerste keer dat de roze sportverenigingen van de hoofdstad samen een sportdag organiseren. De samenwerking wordt meteen officieek gemaakt: de clubs gaan samenwerken onder een eigen sportkoepel: Pride&Sports. Tijdens de sportdag lanceren ze de Pride&Sports Pass, een boekje met informatie en bonnen om eens gratis mee te trainen bij een LHBTI-sportvereniging.

Meer informatie over de sportdag vind je op de nieuwe website van Pride&Sports.