COC Nederland vroeg de Jehovah's Getuigen begin mei om een gesprek over het creëren van een veilig klimaat voor LHBT's in hun geloofsgemeenschap. Directe aanleiding was het animatiefilmpje, waarin kinderen wordt uitgelegd dat homo's niet in het paradijs komen, maar dat mensen kunnen veranderen.

Ongelofelijk
'Het is ongelofelijk  dat de Jehovah’s Getuigen een gesprek over veiligheid van LHBT’s uit de weg gaan, terwijl ze normaal altijd met iedereen in gesprek willen over hun geloof', reageren COC-voorzitter Tanja Ineke en LKP-voorzitter Heleen de Boer. 'Het is bovendien uiterst pijnlijk voor LHBT’s bij de Jehovah’s Getuigen.' COC Nederland laat weten dat ze afgelopen weken door verschillende LHBT's zijn benaderd die zich uiterst onveilig voelen bij de Jehovah's Getuigen. 

Ondersteuning
De Jehovah's Getuigen Nederland schrijven aan COC Nederland dat ze zich niet kunnen voorstellen dat LHBT's zich bij hen onveilig voelen. Vandaar dat ze geen nut zien in een gesprek met het COC, maar eventueel wel met LHBT's uit hun eigen gemeenschap. COC Nederland en LKP bieden hun ondersteuning bij die gesprekken aan.