'Onze prestaties op het veld laten zien hoe ver we zijn gekomen als rugbyteam op het gebied van techniek en zelfverzekerdheid in het spel', zegt Dennis de Boer, voorzitter van ARC Amsterdam Lowlanders. 'Bewijs hiervoor is dat géén van onze spelers een gele kaart heeft ontvangen en de blessures minimaal zijn gebleven. Bovendien hebben we als team genoten van het spel, wat ook erkend werd door de aanwezige supporters en het publiek langs de lijn. Het smaakt naar meer en we kunnen alleen maar verder groeien als club en als team.' De Nederlandse rugbyers eindigden bovenaan in hun poule, maar verloren hun halve finale met 0-38 tegen San Diego Armada RFC.

Bingham Cup
De Bingham Cup is vernoemd naar Mark Bingham, een drijvende kracht achter de ontwikkeling van gay rugbyteams, die op 11 september 2001 omkwam toen hij samen met anderen een gekaapt vliegtuig dat op Washington DC was gericht overmeesterde. Het toestel stortte in Pennsylvania neer in een grasveld. Marks moeder, Alica Hoagland, slaat geen enkel toernooi over. 'Ze verloor haar zoon, maar ze kreeg er duizenden homoseksuele rugbyers bij, die haar als de moeder van gay rugby zien', aldus Dennis de Boer.

Om mee te kunnen doen aan het WK in Nashville, gingen de Lowlanders uit de kleren voor een kalender. De club presenteerde onlangs een bid om het toernooi in 2018 naar Amsterdam te halen. Dat zou de eerste Bingham Cup op het Europese continent zijn. De concurrenten van Amsterdam zijn Toronto, Londen en Edinburgh. 

Coverbeeld: Kevin Scott