'Niemand verplicht je om seks te hebben', zei Dekker op de EO-jongerendag. 'Maar ik vind het wel heel erg belangrijk dat wij in een land leven waar homo’s en hetero’s gelijke rechten hebben. Als je op elkaar verliefd wordt, kan seks op den duur een onderdeel van je relatie worden. Ik ben ervoor om je daar niet van af te wenden.' De website is mede mogelijk gemaakt door een subsidie verleend door het ministerie van OCW.

Afwachten
Vrijdag werd al bekend dat minister Bussemaker de organisatie 'Hart van homo's' op het matje heeft geroepen. Ze liet toen weten 'geschrokken' te zijn door het bericht dat de site subsidie had gekregen. Tijdens zijn bezoek aan de EO-jongerendag zei staatssecrateris Dekker dat hij nog niet wist of de subsidie zou worden ingetrokken door de minister. 'Volgens mij heeft ze gezegd dat ze daar nog even goed naar gaat kijken, dus dat moeten we even afwachten.'

De EO heeft Gay.nl laten weten dat 'Hart van homo's' aanwezig was op de informatiemarkt van de jongerendag, maar niet officieel werd gepresenteerd of verbonden was aan een onderdeel van het programma.

Bron: Reformatorisch Dagblad / Coverbeeld: Rijksoverheid