In een verklaring vraagt de Singaporese minister van Binnenlandse Zaken buitenlandse bedrijven zich niet te bemoeien met maatschappelijke onderwerpen als LHBT-rechten. Het ministerie gaat internationale ondernemingen eraan herinneren dat het niet is toegestaan evementen zoals Pink Dot te bekostigen, steunen of beïnvloeden. 

Stem
Er waren zo'n 28.000 mensen aanwezig bij het LHBT-event Pink Dot, dat bij de eerste editie acht jaar geleden nog maar kon rekenen op 2.000 bezoekers. 'Deze beweging heeft alle LHBT-Singaporezen en hun bondgenoten een stem gegeven en heeft de zichtbaarheid van de LHBT-gemeenschap vergoot. We hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat Pink Dot handelde binnen de wet', schrijft de organisatie op Facebook. Verder laten ze weten dat alle bedrijven die financiële bijdragen hebben geleverd geregistreerd staan in Singapore. 

In Singapore is intimiteit tussen homoseksuelen verboden. Twee jaar geleden oordeelde het Hooggerechtshof dat de wet, 377A, niet in strijd was met de grondwet van het land.

Coverbeeld: Facebook Pink Dot