'We zijn heel trotst dat ons festival zo'n goede reputatie heeft binnen de LHBT-gemeenschap, dat we elk jaar weer meer gasten mogen verwelkomen aan onze mooie Wörthersee', zegt Roland Sint van Wörthersee Tourismus. Al meer dan de helft van de combitickets voor het festival waren meteen na de verkoopstart de deur uit.

Oostenrijkse folklore is in elk geval gegarandeerd. Op het openingsfeest zullen dirndls, lederhosen en Oostenrijkse pop niet ontbreken, maar ook dragqueens Melli en Mataina. Het festival bestaat verder uit een bootfeest, een schlageravond, buitenactiviteiten en ontspanning in de Beach Club, waar gasten per bootje naartoe kunnen. Onder het motto 'Just Dance!' wordt er gefeest in de Fabrik, een omgebouwd fabrieksgebouw in het naburige Techelsberg. 

Op de zaterdag is het tijd om het meer te verkennen. Dit jaar vaart er een vloot van drie schepen uit, zodat alle bezoekers de kans hebben om een heerlijk dagje op het water te beleven. 'Om veiligheidsredenen was de beschikbare ruimte op de schepen in voorgaande edities beperkt', vertelt Sint. 'Dit jaar is het ons gelukt om een derde schip toe te voegen, zodat iedereen mee kan.'

Gedurende het hele festival kan je terecht in de Pink Lake Beach Club. Daar neem je een lekker frisse duik in het heldere water van het meer of je werkt nog even aan je kleurtje op het strand. De beach club heeft bovendien een heerlijke cocktail kaart. Zin in iets meer avontuur? Op de schaatsbaan van Velden organiseert Pink Lake een roller disco met dj James Munich. Dance and skate the night away!

Het Pink Lake Festival vindt deze zomer van 25 tot en met 28 augustus plaats in Velden in Oostenrijk. Kijk op hun website om kaartjes te kopen of Facebookpagina voor meer informatie.