New York
In New York kwamen mensen massaal bijeen bij de Stonewall Inn, waar in 1969 de Stonewall-rellen het begin van de Pride-beweging betekenden.

Sydney
In Sydney komen mensen bijeen in de hippe wijk Newtown. 

Los Angeles
Tijdens de Pride-parade in LA stonden veel deelnemers stil bij het bloedbad.

Nieuw-Zeeland
Gebouwen over de hele wereld worden verlicht in regenboogkleuren, zoals hier de Sky Tower in Auckland.

Londen
In Londen wordt vanavond een grote wake georganiseerd in Soho. Straten in de wijk worden afgezet zodat iedereen elkaars hand kan vasthouden als menselijke ketting. Al duizenden mensen hebben zich via Facebook aangemeld voor het event.

San Francisco
Ook veel mensen op de been in de wijk van Harvey Milk in San Francisco, The Castro. 

Toronto
Honderden mensen kwamen in het centrum van Toronto bijeen voor een wake.

Parijs
De burgemeester van Parijs heeft bevestigd dat de Eiffeltoren vanavond met regenboogkleuren zal worden verlicht. Ze liet weten dat Parijs naast Orlando staat en dat de verlichting een teken van solidariteit, compassie en liefde is.

Tony's
De Tony's, ook wel de Oscars voor musicals genoemd, werden gisteravond gewoon uitgereikt. Tijdens zijn openingsact zei James Corden dat haat nooit zal winnen. 'In het theater wordt elk ras, geloof, seksuele geaardheid en gender gelijk behandeld, omarmd en geliefd.' Lin-Manuel Miranda gebruikte zijn speech om een ontroerend, zelfgeschreven gedicht voor te dragen.

België
In Antwerpen barste Adele aan het begin van haar concert al in tranen uit. Ze droeg het hele concert op aan de slachtoffers in Orlando en zei dat de LHBT-gemeenschap al sinds haar jeugd haar soul mates zijn.

Het Roze Huis-çavaria Antwerpen nodigt iedereen uit om om 18.00 uur een moment stil te zijn bij het Roze Huis op de Draakplaats. 

Nederland
Bezoekers van de Trut werden gisteren opgeroepen een kaars mee te nemen voor in de rij. Vanavond vanaf 19.00 uur is er een herdenking op het Homomonument in Amsterdam. Ook de Keizersgrachtkerk is open voor herdenking.
Kaarsjes bij de rij van de Trut. Foto: Sven Bijma

Boven het stadhuis van Amsterdam wappert de regenboogvlag. Maandagavond werd om 21:00 uur ook het Paleis op de Dam in regenboogkleuren verlicht.


In Haarlem werd de regenboogvlag boven het stadhuis eerst tot de top gehesen. De burgemeester besloot dat het halfstok moest zijn, wat hij vervolgens hoogstpersoonlijk deed.

In Rotterdam wordt dinsdag om 20:00 uur door Gay010 een stille tocht georganiseerd vanuit de Café Ferry richting het regenboogzebrapad op de Westblaak. Daar kan een kaarsje worden gebrand voor de slachtoffers.

In Utrecht wordt op vrijdag 17 juni om 19:00 uur stilgestaan bij de slachtoffers van de aanslag. Er is een korte herdenking bij het Utrechtse Homomonument op het Domplein, waar bloemen kunnen worden gelegd en kaarsjes worden aangestoken. 


#Gaysbreaktheinternet
Ondertussen laten LHBT's over de hele wereld ook online van zich horen. De hashtag 'Gays break the internet' is trending op Twitter.

Coverbeeld: Facebook Stonewall Inn